Data: 21.10.2016; 14:22 Witam potrzebuje kogoś kto naprawia ogrzewanie postojowe a chodzi mi o samochód seat alhambra dodam jeszcze że lontex tego nie robi...pozdrawiam |
Data: 22.10.2016; 17:21 Być może jutro uda się mi założyć naprawiony u fachowca w Buczkowicach "piecyk" do T4. Jak będzie chodził i zadziała, to spokojnie go polecę. Nie polecam natomiast firmy Autoklima w Bielsku (chyba jedynej naprawdę orientującej się w temacie). Szefowa trzeba przyznać zna się bardzo dobrze na rzeczy, jednak po pierwsze trzeba na piśmie określić choćby w przybliżeniu zakres cenowy za usługę, bo przy odbiorze samochodu wyrywa z butów. Po drugie, jej pracownicy już nie są tak zaznajomieni z tematem automobili, więc jak czegoś nie potrafią np. otworzyć w samochodzie, bo nie mogą znaleźć odpowiedniego "knefla", który wystarczy nacisnąć, to go po prostu urwą i już. Trzeba przy odbiorze bardzo uważnie pooglądać i posprawdzać samochód, bo potrafią nieźle zarozrabiać. Przy pierwszym samochodzie oddanym w ich ręce myślałem,że to przypadek i każdemu się może zdarzyć ale przy drugim to już na pewno przypadek nie był. Oczywiście też był problem z zapłatą, bo pomimo przeliczenia przy mnie pieniędzy, na następny dzień miałem telefon, że o sto złotych jednak było (chyba) za mało...
|
Data: 25.10.2016; 11:20 Przecież Lontex sam się reklamuje, że obsługuje urządzenia Eberspaecher (a takie jest w Alhambrze).
|
Data: 26.10.2016; 13:51 Części do ogrzewań są bardzo drogie.
|
Data: 27.10.2016; 14:43 Z tego co się orientowałem to koszt naprawy (jeszcze oczywiście zależy co się zepsuło) to ok.800 zł w przypadku wymiany/naprawy całego pieca |
Data: 03.11.2016; 15:31 Tak jak powiedział kolega lontex woli zrobić ciężarówki za grube pieniadze...podobno jest gdzieś w Pszczynie kto naprawia tylko nie wiem gdzie ? pozdrawiam |
Data: 14.11.2016; 21:06 Jeśli o mnie chodzi to źle mnie zrozumiałeś.
|
Data: 17.11.2016; 09:21 Posiadam w swoim T4 piecyk-dogrzewacz D3WZ. Dogrzewacze w VW są dość awaryjne lecz bez nich, gdy jest zimno, silnik grzeje się bardzo długo.
|
Data: 28.11.2016; 11:14 Witam,
|