Forum

Temat: MRKS

amat0r

Czechowice

Data: 15.08.2012; 20:58

POMÓŻMY MRKS'owi, ciągles się śmiejecie z naszej drużyny, a co robicie ? - nic
Chcielibyście III lige ale bez sponsorów, pomocy z miasta i kibiców nie będzie klubu !

pisior

Czechowice-Dziedzice

Data: 16.08.2012; 13:08

Przede wszystkim brakuje ludzi do działania i każdy chętny na wagę złota ,chętnych do działania klub przyjmie z otwartymi ramionami,można kontaktować się poprzez stronę klubową a co do finansów,to teraz gdy jest trochę gorzej nie ma chętnych do finansowania,większość deklaruje miłość do klubu ale niech inni pomogą,złotówka dziennie od 300-400 osób pozwoliłaby klubowi na bezpieczne funkcjonowanie i grę w środku tabeli,nawet teraz po 2 porażkach nie jest za pózno.

lordR

Czechowice - Dziedzice

Data: 16.08.2012; 18:39

To raczej zarząd powinien zadbać o sponsorów. Co jako kibic mam latać i załatwiać kasę, na podstawie czego?? Nikt mnie nie upoważnił, nikt nie dał pełnomocnictwa. Jedynie co mogę zrobić to chodzę na mecze i płacę za bilet, chodź przysługuje mi wstęp za darmo.

amat0r

Czechowice

Data: 16.08.2012; 22:38

przyjdź do klubu powiedz że chętnie pomożesz.

drobnyzuczek

Czechowice-Dziedzice

Data: 16.08.2012; 23:33

Uważam, że nie czas na III Ligę. Według mnie, należy mierzyć siły na zamiary. Pierwsze, co trzeba zrobić, to odejść od płacenia zawodnikom. Nie jesteśmy Liverpoolem i żaden sponsor nie wyłoży kasy, jesli nie będzie miał z tego korzyści. Tak jest zbudowany sport zawodowy, a jesli ktoś tego nie rozumie, niech się bawi w III ligę na kredyt. My kibice będziemy dopingować naszą drużynę bez względu na klasę rozgrywek, ale musimy mieć świadomość, że kopią w piłkę, bo to kochają, a nie dla kasy. Nie mam zamiaru oglądać kopaczy niemieszczących się w wyższych klasach rozgrywkowych, a u nas robiących za gwiazdy. Chętnie za to zobaczę naszych 16 latków ogrywających pseudo piłkarzy!
Wróćmy do korzeni sportu, nie idźmy wypaczoną drogą skorumpowanego PZPN!
P.s.
Jeśli są chętni do takiego postawienia drużyny, ja chętnie wyłożę kilkadziesiąt złotych miesięcznie.

pisior

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 11:18

To wyłóż kolego bo na dzisiaj tak to właśnie wygląda,grają sami albo wychowankowie/Sztorc,Gąsiorek/RKS-u albo zawodnicy którzy skończyli wiek juniora i są wychowankami UMKS"Trójka" Czechowice-Dziedzice a jeżeli chcesz grać 16 latkami to wyniki nie będą takie jak teraz czyli 0:6 i 1:6 ale 0:16 lub 1:16 i wyżej ,zaprawdę dziwna znajomość futbolu.Ja mam tylko jeden apel nie krytykujcie a pomóżcie bo jest taka chwila,że bez pomocy wiernych kibiców ten klub stoczy się na samo dno lub przestanie istnieć po 90 latach.Samo płacenie za bilety to mało i nie chodzi o kase ale również o pomoc w postaci pomocy przy organizacji meczu,treningów itp.Pozdrawiam normalnych.

drobnyzuczek

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 12:42

Pisior, a jaka jest różnica przegrać mecz 0:6 czy 0: 16? Dla mnie żadna. Wolę, żeby grali juniorzy i uczyli się piłki, niż oldboje, nie mieszczący się w wyższych klasach, a traktujący takie kluby jak frajerów, chętnych sprzedać gacie, byle byłaby III liga.
Poza tym, 90 lat ma RKS Walcownia, nie jakiś dziwny twór MRKS! Może to i dobrze, że MRKS upadnie (choć nie życzę tego), będzie miejsce na powrót RKS-u!!!
Zauważyłem, że od pewnego czasu strasznie bodzie w oczy słowo "robotniczy" Tak zmieniono nazwę Domu Robotniczego, na MDK i RKS-u Walcownia na MRKS. A może to już czas reaktywować kolejowy klub "Grażyna" albo Górnik Czechowice?

pisior

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 13:09

Co do nazwy to się zgadzam,sam byłbym za zmianą nazwy na RKS1921 Czechowice-Dziedzice i to jest do zrobienia bez problemów przypuszczam ale to nie zmienia faktu,że na dzisiaj potrzebni są ludzie którzy nie stukają w klawiaturę w tym temacie tylko zaoferują konkretną pomoc,w tematach o których pisałem i jeszcze raz powtarzam jak ktoś prześledzi skład na ten sezon to są to sami młodzi zawodnicy z naszego miasta lub okolic i nie ma żadnych emerytów chcących dorobić ale tym młodym ludziom też trzeba pomóc i organizacyjnie i sprzętowo i finansowo aby mieli tak jak piszesz możliwość rozwoju.

haunted

Czechowice-Dziedzice epicentrum

Data: 17.08.2012; 14:20

No bo w ogóle to najlepiej by było wskrzesić Lenina... :D :D

http://pl.wikipedia.org/wiki/MRKS_Czechowice-Dziedzice

....ROBOTNICZY.... stoi jak byk.
A że Miejsko -... bo właśnie o kasę chodzi....
Piłkarze niech zarabiają, bo żeby trenować jak należy, to muszą z czegoś zrezygnować, prawda? Trening 2 razy dziennie - a pracować w nocy, tak ? A jeszcze dożywić się tez samemu? Bo nie wiem czy wiecie, ale sportowiec potrzebuję troszke więcej "papusiać". I jeszcze szereg innych kosztów by się znalazło...
Domagacie sie uciechy, radości z wyników, ale chcecie żeby ktoś na tą Waszą radochę zapierniczał i w nią inwestował? Dla idei to można iść sobie rybki łowić, a potem je wypuszczać.

Należało by z tym wszystkim porządek zrobić, to oczywiste, ale nie tędy droga... Ryba psuje się od głowy, więc.....

Pozdrawiam.

jedrula

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 15:46

Jeśli jest to miejski klub to niech miasto bardziej się postara poza tym jak zaczniecie w końcu grać to i sponsorzy się znajda.A na dodatek członkiem zarządu jest sam Stachursky niech da jeden koncert w roku a kasę przeznaczy na druzyne .

pisior

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 19:12

Jak grali to byli sponsorzy,awans do IV ligi,3 miejsce jako beniaminek w I sezonie w IV lidze,3 miejsce w II sezonie w IV lidze-mało?ale po latach trochę bardziej tłustych i braku awansu do II ligi sponsorom się znudziło/w dużej większości/po prostu fajnie było i modnie dla paru dzieciaków z kasą pojezdzić na mecze ale znudziło się i kasy nie ma tyle,żeby znowu grać w czubie IV ligi,tacy to można powiedzieć dziadowscy sezonowi sponsorzy,taki mamy niestety"byznes" w Czecho.I tak trwa już od dłuższego czasu,A miast czyli gmina daje nie małą kasę i tego nie należy się czepiać a dziękować,a że brak jest w najnowszej historii naszej mieściny we władzach ludzi wiedzących na czym polega sport to już inna bajka,takich wybieramy co 4 lata więc tak mamy.A co Jacka to po pierwsze pomógł temu klubowi i jeszcze pomoże,Ale temat ten nie powstał jak mniemam nie po to aby rozważać kto i co dawał czy daje ale po to aby jak jest gorzej skrzyknąć się i pomóc przetrwać te chudsze chwile ale jak czytam niektóre posty to widzę,że nasze miasto i klub i cały sport nigdy wyżej nie podskoczy,bo co drugi co nawet czuje temat chciałby aby inni dali kasę i pomogli a sam co najwyżej pofilozofuje na forum.Beznadzieja ale próbować nie tylko trzeba ale i należy.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 17.08.2012; 20:05

ganianie i kopanie pilki jest dla nazelowanych cieniasow.

drobnyzuczek

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.08.2012; 22:11

I tak to jest Pisior, nie dorośli sponsorzy do wybitnych kopaczy z IV (faktycznie V)ligi. Co za miasto, nikt się nie poznał na wybitnych "sportowcach"
A bawcie wy się za swoje pieniądze, a nie żebrać i narzekać jacy to źli obywatele, bo nie chcą wydawać ciężko zarobionych pieniędzy na "gwiazdorów"
Moje dzieci uprawiały sport, różne dyscypliny, sam finansowałem ich pasje. Nie chodziłem do sąsiada i nie żądałem od niego, by mojemu synowi kupił niezbędny sprzęt. Chce mieć miasto promocję, niech daje kasę na sport, lepsze, niż zatrudnianie pociotków.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 17.08.2012; 23:12

zuczek dobrze gada a nazelowane cieniasy do roboty i zobaczyc ile sie normalni ludzie musza naprawde nabiegac za kazda zlotowka. jak cwaniaki chca se poganiac za kawalkiem skory to niech najpierw sobie na to zarobia.

haunted

Czechowice-Dziedzice epicentrum

Data: 18.08.2012; 07:25

eeehhhhh....groch z kapustą, pomieszanie z poplątaniem.....swojskie bagno.....zapyziałe zadupie....

bestfan

bestwina

Data: 18.08.2012; 10:19

Popatrzmy wkoło - w Bielsku jest Amatorska Liga Piłki Nożnej, w Czechowicach jest, w Pszczynie też jest, nawet w Bestwine jest.I co?? Każdy z uczestników,żeby sobie pograć musi zapłacić za to, zdobyć sobie stroje, buty, itd....jedni płacą, żeby coś mieć dla zdrowia, dla rozrywki a inni każą sobie za to płacić ... to jest dopiero pomieszanie z poplątaniem.Ktoś inny chce sobie pograć w siatkówkę, wynajmuje salę gdzieś przy szkole i też za to płaci i tak by można wymieniać .... tylko kopaczom wszystko się należy ... Tylko z jakiej racji?
"Chcielibyście III lige ale bez sponsorów, pomocy z miasta i kibiców nie będzie klubu !" .... klub, przede wszystkim tworzą ci, którzy chcą uprawiać sport, a nie zarabiać na nim, nie będzie chętnych do gry w piłkę to nie musi być klubu.Piszecie o 90 - letniej historii klubu ... może właśnie warto popatrzeć, jak ówcześni działacze i zawodnicy budowali boiska, jak zdobywali sprzęt, ile dawali od siebie by uprawiać swoją ulubioną dyscyplinę. Chcesz chłopie kopać w piłkę to kop ją dla siebie a nie żądaj ode mnie,że ja mam ci za to płacić. Zapytaj kajakarzy, kto im płaci,a zdobywają tytuły mistrzów Polski i jeszcze ważniejsze, zapytaj siatkarzy, a grają wyżej niż kopacze, czy ktoś im płaci za ich grę....a trenują na pewno więcej niż piłkarze.A saneczkarze?? I tak by można było wymieniać ....Ale kopacze i tak tego nie zrozumieją. Piłkarze owszem, ale oni grają w amatorskich ligach. W zawodowstwie jest zasada "jaka praca taka płaca".

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 18.08.2012; 16:25

Swiete slowa. tradycje w czecho mial tez klub luczniczy i co.
Jak nazelowane niedorajdy chca se pokopac w pile niech placa jak kazdy inny i niech sie ciesza, ze moga pogonic po trawie za kilkadziesiat a czasami kilkaset tysiecy zlotych.

pisior

Czechowice-Dziedzice

Data: 20.08.2012; 14:54

No cóż niestety ale nie pomyliłem się co do komentarzy.Mądrali coraz więcej ale bez pojęcia jak niestety funkcjonuje piłka nożna w naszym kraju i nie tylko.Recepta na sukces,żeby znalezść piłkarzy na IV ligę którzy by grali za darmo a najlepiej jeszcze sami finansowali klub w którym grają to tak jakby wymagać od lekarzy czy prawników,żeby udzielali porad za darmo a lekarze finansowali leki dla pacjentów.wychodzi na to,że są tutaj sami przyjaciele klubu i będzie tak jak w bajce,że wśród przyjaciół psy zająca zjadły.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 20.08.2012; 21:37

ja jak kiedys chcialem se pograc w warcaby, to se musialem je sam kupic i nie robilem sciepy po wsi

maciekRKS

Czechowice-Dziedzice

Data: 20.08.2012; 22:19

Ale jakbyś już miał "se" reprezentować miasto w te swoje warcaby to pewnie byś chodził z koszyczkiem i beczał że nikt nie daje, a przecież za coś musisz trenować! Znajdźcie mi klub na poziomie IV ligi gdzie piłkarze grają za darmo.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 20.08.2012; 23:02

i tu jest pies pogrzebany. nie zebralem pieniedzy od ludzi i miasta bo bylem w warcaby tak samo do zyci jak te ciamajdy w korkotrampkach co chca se pokopac ale tylko za pieniadze.

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Data: 21.08.2012; 17:15

Namnożyło się tu wujków"Dobra Rada" o poziomie "makgajwera".

W każdym temacie leczą swoje frustracje.
Nie chcesz,nie możesz,nie umiesz -nie pomagaj,ale nie komentuj tego,o czym jeden z drugim nie masz zielonego pojęcia.

Może zamieńcie warcaby na bierki.
Zajmują łapki nie gorzej niż klepanie w klawiaturę.
A i na "spokojność" lepsze niż Neopersen.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 21.08.2012; 23:09

trzymej nerwa minerwa bo ci zylka penknie.
juz lepiej niech na rydzyka ludzie dadza a nie na plujacych wszedzie trampkarzy

amat0r

Czechowice

Data: 24.08.2012; 19:06

Widział ktoś gdzie stoi scena ?? Na środu boiska, w tym roku przesadzili troche. Nie musze mówic jak potem wygląda boisko, ziemia i tylko ziemia. A na boisku bocznym 2 scena.

marcinmoog

Cz-Dz

Data: 26.08.2012; 22:50

W zasadzie biorąc pod uwagę wyniki MRKS w tym sezonie to na boisko po złożeniu sceny wpuściłbym krowy. Na pewno nie pogorszyłby to wyników piłkarzy.

Dziamdziak

Maryjanowek

Data: 26.08.2012; 23:25

barany czasami tam juz hasaja.

amat0r

Czechowice

Data: 27.08.2012; 10:36

Pomyśl też o tym że nie gra tam tylko IV liga, są jeszcze 4 grupy młodzieżowe. Gdzieś trzeba trenowac ..

Nowi klubowicze

Palaszer

Czechowice-Dziedzice
w klubie od: 2024.09.21

hareemsheikh

Gmina Orla
w klubie od: 2024.09.05

Magda_lena

kozy
w klubie od: 2024.08.16

Tomosz

Czechowice-Dziedzice