Data: 15.08.2012; 20:58 POMÓŻMY MRKS'owi, ciągles się śmiejecie z naszej drużyny, a co robicie ? - nic
|
Data: 16.08.2012; 13:08 Przede wszystkim brakuje ludzi do działania i każdy chętny na wagę złota ,chętnych do działania klub przyjmie z otwartymi ramionami,można kontaktować się poprzez stronę klubową a co do finansów,to teraz gdy jest trochę gorzej nie ma chętnych do finansowania,większość deklaruje miłość do klubu ale niech inni pomogą,złotówka dziennie od 300-400 osób pozwoliłaby klubowi na bezpieczne funkcjonowanie i grę w środku tabeli,nawet teraz po 2 porażkach nie jest za pózno. |
Data: 16.08.2012; 18:39 To raczej zarząd powinien zadbać o sponsorów. Co jako kibic mam latać i załatwiać kasę, na podstawie czego?? Nikt mnie nie upoważnił, nikt nie dał pełnomocnictwa. Jedynie co mogę zrobić to chodzę na mecze i płacę za bilet, chodź przysługuje mi wstęp za darmo. |
Data: 16.08.2012; 23:33 Uważam, że nie czas na III Ligę. Według mnie, należy mierzyć siły na zamiary. Pierwsze, co trzeba zrobić, to odejść od płacenia zawodnikom. Nie jesteśmy Liverpoolem i żaden sponsor nie wyłoży kasy, jesli nie będzie miał z tego korzyści. Tak jest zbudowany sport zawodowy, a jesli ktoś tego nie rozumie, niech się bawi w III ligę na kredyt. My kibice będziemy dopingować naszą drużynę bez względu na klasę rozgrywek, ale musimy mieć świadomość, że kopią w piłkę, bo to kochają, a nie dla kasy. Nie mam zamiaru oglądać kopaczy niemieszczących się w wyższych klasach rozgrywkowych, a u nas robiących za gwiazdy. Chętnie za to zobaczę naszych 16 latków ogrywających pseudo piłkarzy!
|
Data: 17.08.2012; 11:18 To wyłóż kolego bo na dzisiaj tak to właśnie wygląda,grają sami albo wychowankowie/Sztorc,Gąsiorek/RKS-u albo zawodnicy którzy skończyli wiek juniora i są wychowankami UMKS"Trójka" Czechowice-Dziedzice a jeżeli chcesz grać 16 latkami to wyniki nie będą takie jak teraz czyli 0:6 i 1:6 ale 0:16 lub 1:16 i wyżej ,zaprawdę dziwna znajomość futbolu.Ja mam tylko jeden apel nie krytykujcie a pomóżcie bo jest taka chwila,że bez pomocy wiernych kibiców ten klub stoczy się na samo dno lub przestanie istnieć po 90 latach.Samo płacenie za bilety to mało i nie chodzi o kase ale również o pomoc w postaci pomocy przy organizacji meczu,treningów itp.Pozdrawiam normalnych. |
Data: 17.08.2012; 12:42 Pisior, a jaka jest różnica przegrać mecz 0:6 czy 0: 16? Dla mnie żadna. Wolę, żeby grali juniorzy i uczyli się piłki, niż oldboje, nie mieszczący się w wyższych klasach, a traktujący takie kluby jak frajerów, chętnych sprzedać gacie, byle byłaby III liga.
|
Data: 17.08.2012; 13:09 Co do nazwy to się zgadzam,sam byłbym za zmianą nazwy na RKS1921 Czechowice-Dziedzice i to jest do zrobienia bez problemów przypuszczam ale to nie zmienia faktu,że na dzisiaj potrzebni są ludzie którzy nie stukają w klawiaturę w tym temacie tylko zaoferują konkretną pomoc,w tematach o których pisałem i jeszcze raz powtarzam jak ktoś prześledzi skład na ten sezon to są to sami młodzi zawodnicy z naszego miasta lub okolic i nie ma żadnych emerytów chcących dorobić ale tym młodym ludziom też trzeba pomóc i organizacyjnie i sprzętowo i finansowo aby mieli tak jak piszesz możliwość rozwoju. |
Data: 17.08.2012; 14:20 No bo w ogóle to najlepiej by było wskrzesić Lenina... :D :D
|
Data: 17.08.2012; 15:46 Jeśli jest to miejski klub to niech miasto bardziej się postara poza tym jak zaczniecie w końcu grać to i sponsorzy się znajda.A na dodatek członkiem zarządu jest sam Stachursky niech da jeden koncert w roku a kasę przeznaczy na druzyne . |
Data: 17.08.2012; 19:12 Jak grali to byli sponsorzy,awans do IV ligi,3 miejsce jako beniaminek w I sezonie w IV lidze,3 miejsce w II sezonie w IV lidze-mało?ale po latach trochę bardziej tłustych i braku awansu do II ligi sponsorom się znudziło/w dużej większości/po prostu fajnie było i modnie dla paru dzieciaków z kasą pojezdzić na mecze ale znudziło się i kasy nie ma tyle,żeby znowu grać w czubie IV ligi,tacy to można powiedzieć dziadowscy sezonowi sponsorzy,taki mamy niestety"byznes" w Czecho.I tak trwa już od dłuższego czasu,A miast czyli gmina daje nie małą kasę i tego nie należy się czepiać a dziękować,a że brak jest w najnowszej historii naszej mieściny we władzach ludzi wiedzących na czym polega sport to już inna bajka,takich wybieramy co 4 lata więc tak mamy.A co Jacka to po pierwsze pomógł temu klubowi i jeszcze pomoże,Ale temat ten nie powstał jak mniemam nie po to aby rozważać kto i co dawał czy daje ale po to aby jak jest gorzej skrzyknąć się i pomóc przetrwać te chudsze chwile ale jak czytam niektóre posty to widzę,że nasze miasto i klub i cały sport nigdy wyżej nie podskoczy,bo co drugi co nawet czuje temat chciałby aby inni dali kasę i pomogli a sam co najwyżej pofilozofuje na forum.Beznadzieja ale próbować nie tylko trzeba ale i należy. |
Data: 17.08.2012; 20:05 ganianie i kopanie pilki jest dla nazelowanych cieniasow. |
Data: 17.08.2012; 22:11 I tak to jest Pisior, nie dorośli sponsorzy do wybitnych kopaczy z IV (faktycznie V)ligi. Co za miasto, nikt się nie poznał na wybitnych "sportowcach"
|
Data: 17.08.2012; 23:12 zuczek dobrze gada a nazelowane cieniasy do roboty i zobaczyc ile sie normalni ludzie musza naprawde nabiegac za kazda zlotowka. jak cwaniaki chca se poganiac za kawalkiem skory to niech najpierw sobie na to zarobia. |
Data: 18.08.2012; 07:25 eeehhhhh....groch z kapustą, pomieszanie z poplątaniem.....swojskie bagno.....zapyziałe zadupie.... |
Data: 18.08.2012; 10:19 Popatrzmy wkoło - w Bielsku jest Amatorska Liga Piłki Nożnej, w Czechowicach jest, w Pszczynie też jest, nawet w Bestwine jest.I co?? Każdy z uczestników,żeby sobie pograć musi zapłacić za to, zdobyć sobie stroje, buty, itd....jedni płacą, żeby coś mieć dla zdrowia, dla rozrywki a inni każą sobie za to płacić ... to jest dopiero pomieszanie z poplątaniem.Ktoś inny chce sobie pograć w siatkówkę, wynajmuje salę gdzieś przy szkole i też za to płaci i tak by można wymieniać .... tylko kopaczom wszystko się należy ... Tylko z jakiej racji?
|
Data: 18.08.2012; 16:25 Swiete slowa. tradycje w czecho mial tez klub luczniczy i co.
|
Data: 20.08.2012; 14:54 No cóż niestety ale nie pomyliłem się co do komentarzy.Mądrali coraz więcej ale bez pojęcia jak niestety funkcjonuje piłka nożna w naszym kraju i nie tylko.Recepta na sukces,żeby znalezść piłkarzy na IV ligę którzy by grali za darmo a najlepiej jeszcze sami finansowali klub w którym grają to tak jakby wymagać od lekarzy czy prawników,żeby udzielali porad za darmo a lekarze finansowali leki dla pacjentów.wychodzi na to,że są tutaj sami przyjaciele klubu i będzie tak jak w bajce,że wśród przyjaciół psy zająca zjadły. |
Data: 20.08.2012; 21:37 ja jak kiedys chcialem se pograc w warcaby, to se musialem je sam kupic i nie robilem sciepy po wsi |
Data: 20.08.2012; 22:19 Ale jakbyś już miał "se" reprezentować miasto w te swoje warcaby to pewnie byś chodził z koszyczkiem i beczał że nikt nie daje, a przecież za coś musisz trenować! Znajdźcie mi klub na poziomie IV ligi gdzie piłkarze grają za darmo. |
Data: 20.08.2012; 23:02 i tu jest pies pogrzebany. nie zebralem pieniedzy od ludzi i miasta bo bylem w warcaby tak samo do zyci jak te ciamajdy w korkotrampkach co chca se pokopac ale tylko za pieniadze. |
Data: 21.08.2012; 17:15 Namnożyło się tu wujków"Dobra Rada" o poziomie "makgajwera".
|
Data: 21.08.2012; 23:09 trzymej nerwa minerwa bo ci zylka penknie.
|
Data: 24.08.2012; 19:06 Widział ktoś gdzie stoi scena ?? Na środu boiska, w tym roku przesadzili troche. Nie musze mówic jak potem wygląda boisko, ziemia i tylko ziemia. A na boisku bocznym 2 scena. |
Data: 26.08.2012; 22:50 W zasadzie biorąc pod uwagę wyniki MRKS w tym sezonie to na boisko po złożeniu sceny wpuściłbym krowy. Na pewno nie pogorszyłby to wyników piłkarzy. |
Data: 27.08.2012; 10:36 Pomyśl też o tym że nie gra tam tylko IV liga, są jeszcze 4 grupy młodzieżowe. Gdzieś trzeba trenowac .. |