Bielsko Biała Postów: 217
|
Data: 15.06.2012; 08:03 14.06.2012- EURO, EURO, WÓZEK EURO!
Ty nie „fan” piłki nożnej, ale popatrzeć warto, a nawet lubisz na „Biało – Czerwonych” ale są i bardziej zaangażowani… Od dawna starali się pomimo tego „co mają” być na meczach i dopingować na stadionach, ale… właśnie ale…
Ale tak miało być tak pięknie
http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/panorama/reportaze/niepelnosprawni-bez-biletow-na-euro/7470945
http://gwizdek24.se.pl/euro-2012/stadiony/niepelnosprawi-chca-zaskarzyc-uefa-o-oszustwo-przy-sprzedazy-biletow-sonda_257905.html
„Nie jestem wielkim fanem piłki nożnej ale z ciekawości głównie
jak wyglądają nowe stadiony (zwłaszcza pod kątem dostosowania i udogodnień
dla ON) w zeszłym roku aplikowałem o bilety na mecze EURO 2012. Z czterech
na które chciałem jechać wylosowałem dwa. Dodam że nie aplikowałem na mecze
naszej reprezentacji, wolę Włochów:) i miałem szczęście. Jeden mecz był
wczoraj, drugi Włochy-Irlandia jest w poniedziałek w Poznaniu. Jednak nie
widziałem na żywo wczorajszego meczu ani nie zobaczę tego w Poznaniu bo nie
otrzymałem zakupionych rok temu biletów! Powód: nie wysłałem UEFA orzeczenia
o niepełnosprawności, co dziwniejsze znalazły się osoby które nie wysyłając
tego orzeczenia bilety na mecze dostały. Sprawa jest skandaliczna!”
i tak się zakończyły „Nasze Igrzyska”
|
czechowice.pl Postów: 1049
|
Data: 15.06.2012; 08:07 Bo o wszystko dbają tylko nie o to co trzeba.
|
cz-dz Postów: 570
|
Data: 15.06.2012; 08:24 według mnie to nie tak do końca jest to skandal , po prostu założyli że nie będzie tak dużego zainteresowania osób niepełnosprawnych no i się przeliczyli. Jak było widać z reportaży w TV jedni dosłali te orzeczenia inny i nie , i w każdej z tych grup były osoby które dostały i które nie dostały biletów.
Co z tego że dostał byś bilet jak nie było by miejsca dla ciebie z sektorze ! taka niesprawiedliwość jest wszech obecna jedni dostają mandaty inni nie, dla jednych. inni dostają zasiłki a inny przekraczają dochód o 1zł PLN.
ludzie zacznijcie myśleć REALNIE. W naszych realiach są tylko dwa pewniki to że człowiek się rodzi i że umrze :)
|
Bielsko Biała Postów: 217
|
Data: 15.06.2012; 08:37 @bok
Albo mylisz pojęcia, albo nie potrafisz zrozumieć. Orzeczenie o niepełnosprawności wydaje Powiatowy zespół do spraw orzekania o niepełnosprawności nie UEFA. Dołączę dla jasności jeszcze jeden cytat z maili:
„Z czterech na które chciałem jechać wylosowałem dwa (…)nie otrzymałem zakupionych rok temu biletów!”
Płacąc „bok” za wylosowany bilet masz zagwarantowane miejsce na stadionie!!
|
Cz-Dz Postów: 261
|
Data: 15.06.2012; 09:16 Bok to jest skandal. I to przeolbrzymi. My ludzie sprawni mamy wiele możliwości, wiele rozrywek i przygód, których możemy doświadczyć. Wyobraź sobie Bok że masz zagwarantowany bilet, cieszysz się, wyobrażasz sobie jak to będzie, planujesz, analizujesz i aż się trzęsiesz na myśl o tym że to już tuż tuż. Okazuje się, że choć Ci się należy to jednak nic z tego. Powiedz mi Bok, jak byś się czuł?
To teraz wyobraź sobie, że osoba niepełnosprawna, która dostaje niewiele od życia, taki bilet może traktować jak los szczęścia, który zagwarantuje chociaż chwilowe oderwanie od szarej rzeczywistości. Jak ona się czuje w takiej sytuacji? Kojeny raz na przegranej pozycji...
Dla mnie to jest "chore". Nie wiem nawet jak nazwać złość, którą czuję w takich sytuacjach, choć nie dotyczą one bezpośrednio mnie.
|
czechowice.pl Postów: 1049
|
Data: 15.06.2012; 09:17 Wszędzie teraz myśli się o niepełnosprawnych(chodniki,podjazdy do sklepów,autobusy,windy itd itd)
I chociażby jeden (słownie-jeden niepełnosprawny) chciał być na stadionie,powiniem mieć to zapewnione w prosty i bezproblemowy sposób,ponieważ ma takie samo prawo jak każdy inny.
|
cz-dz Postów: 570
|
Data: 15.06.2012; 10:07 Chyba macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem !
napisałem że UEFA "dała ciała" bo przygotowała i rozdała znacznie większą ilość biletów niżeli jest miejsc. Czy to skandal, nie ! po prostu czyjaś niekompetencja że nie potrafi policzyć skoro ma 100 miejsc to tyle ma być biletów.
Skandalem może być to że wypieli się na osoby niepełnosprawne, gdy już wiedzieli że nie są wstanie im zapewnić miejsc.
|