Czechowice
W klubie od: 07.12.2007
Ilość komentarzy: 11
Ilość postów: 160
Ilość wyświetleń: 21769
Suuuper... Jak sie ju8ż nie ma o czym pisać to sie dodaje nawet takie newsy...?
PISS i PO odpadają z miejsca, kierując sie hasłem Tuska - "nie róbmy polityki, budujmy Polskę". A z dwóch pozostałych kandydatów zdecydowanie przedłużenie kadencji. W 5 lat Rzymu nie zbudowano, dlatego osobiście dam jeszcze jedną szanse, do większej ruiny już nas nie doprowadzą więc nie ma nic do stracenia...
Wow, wielki plus za filmy w listopadzie! "Dyktator" Chaplina do obejrzenia na dużym ekranie? Jak dla mnie rewelka :)
SEBpro i Drobnyżuczku - zastanawiacie się dlaczego trzeba mieć 18 lat? Informacje na ten temat podał sam Dawid Bratko (zapewne niewielu z Was wie że to za jego sprawą mamy w Polsce tego typu sklepy) - otóż w naszym prawie są luki dzięki którym można sprzedawać tego typu produkty, a to że jest ograniczenie wiekowe to tylko i wyłącznie dlatego że wyżej wymieniony je ustanowił. Gościu doskonale zdaje zdaje sobie sprawe z tego że to co produkuje i sprzedaje jego firma jest złe, dlatego postanowił że przynajmniej dzieciaki nie będa miały do tego dostępu a jedynie osoby pełnoletnie, odpowiadające same za siebie.
A dyskusja nadal na kiepskim poziomie...
W tym czasie pewnie inni pijani kierowcy siedzieli za kółkiem ale przecież łatwiej złapać małolaty pijące piwko i szczycić się swoją efektywnością... :]
1. Do wszystkich którzy są z Czecho i pytają o możliwość pomocy innym - wystarczy ruszyć d.. z przed komputera i dostać się pod strażnicę na Barlickiego. Bardzo chętnie będziecie tam przywitani ponieważ ludzie dyżurujący tam, pracują już kilkunastą godzinę, a worki z piaskiem trzeba napełniać na bieżąco, ponieważ co chwila przyjeżdżają samochody po nie.
2. Byłem przed chwilą na wale koło stawów oraz starej winiarni. Tuż pod mostem sytuacja uległa poprawie o godzinie 21 poziom wody wynosił 7.1 m, w tej chwili wynosi już 7.0... Mniej kolorowo wygląda to na wysokości ostatniego ze stawów gdzie ustawiono już worki, tam woda ciągle się podnosi, nie mam pojęcia dlaczego... O godzinie 2 brakowało tam 30 cm do worków, ale ponieważ sytuacja się uspokaja to i tam powinno się to polepszyć.
delphi daj linka a nie siej sztucznej paniki.
Jeżeli jest to głębokość 30 cm to teoretycznie są w stanie zasypać to workami z piaskiem w razie szybkiej interwencji, ale trzeba działać bardzo szybko...
Póki co nie widze żadnych sygnałów na temat tego że miało by być tu aż tak źle...
Wie ktoś jak wygląda sytuacja na wałach koło stawów na kopalni?
O 18 w niektórych miejscach brakowało niecałe 0,5 m do przelania się wody...
Jak jest teraz?
Co robić? Cokolwiek. Nie twierdze ze wszystko przynosi efekty, ale zawsze lepiej zrobić cokolwiek niż siedzieć z założonymi rękami. Gdyby u mnie w piwnicy nie były włączone 4 pompy kupione po zeszłorocznej ulewie to zamiast 1,5 metra wody miałbym jej pewnie co najmniej 2. Może dla kogoś to niewielka różnica, jednak dla mnie zawsze jakaś.
Nie mam metra w oczach i nie potrafie określić dokładnie tej odległości a nie chciałem by ktoś powiedział że przekoloryzowałem.
http://img101.imageshack.us/i/dsc01102fm.jpg/
Zdjęcie zrobione na wale przeciwpowodziowym od strony kopalnioka. I wbrew pozorom to Wisła, nie staw.
Odrazu widać wspaniałe postawy obywateli naszego miasta... :]
Wszędzie jest woda i zalewa każdego, ale zamiast próbować coś z tym robić, wolicie siedzieć na forum i narzekać na to że nikt nie robi tego za Was.
Straż pożarna i tak nie była by w stanie nic zrobić. Z tego co mi wiadomo to nie posiadaja magicznych różdżek którymi mogą zatrzymać nawałnice wody.
Na kopalni również nie jest kolorowo. Na Topolową spływa cała całą woda z manhatanu i północy, a studzienki były powybijane ładnych kilka godzin.
http://img204.imageshack.us/gal.php?g=dsc02317l.jpg
Bardziej martwi mnie poziom Wisły w okolicach kopalnioka... Jej szerokość osiąga tam grubo ponad 30 metrów a poziom wody znajduje się niewiele poniżej wałów przeciwpowodziowych...
Pomysł fajny i filmy ciekawe... Poza Parnasusem który mnie się osobiście nie podobał, ale to tylko moje prywatne zdanie....