Ligota
W klubie od: 06.10.2011
Ilość komentarzy: 2
Ilość postów: 14
Ilość wyświetleń: 8337
Qba nie wiem czy Cię dobrze rozumie - czy uważasz, że jeśli ktoś jest z Pszczyny to będzie dbał tylko o Pszczynę? Poseł ma dbać głównie o dobro ogółu i wg ustaw nie jest związany instrukcjami wyborców.
Z drugiej strony poseł z danego okręgu może dużo dla niego zdziałać, ale nie mówimy tu o konkretnym mieście. W interesie posła jest dbanie o Żywiec, Czechowice, Pszczynę itd bo w tym każdym mieście mieszkają jego wyborcy.
Narzekamy, narzekamy i jeszcze raz narzekamy. Powód zawsze się znajdzie, jednak nasze narzekanie jest do tego stopnia absurdalne, że kiedy istnieje realny powód do niezadowolenia to i tak zginie on w gąszczu błachostek... Moją ulicę też zamknęli, ale byłem zadowolony bo chociaż miałem okazję nacieszyć oczy, uszy, z sąsiadami przy okazji się spotkać i poprostu pogadać... a nawet pośmiać z sytuacji - na rajd przyszło kilku facetów obwieszonych łańcuchami ze swoimi biuściastymi wypacykowanymi dziewczynami, które ze zmęczenia postanowiły się rozłożyć się na łące, na którą dzień wcześniej wywieziono zawartość szamba ;) Wszyscy mieli ubaw, a dziewczyny i ich towarzysze chyba nie mieli zmysłu węchu... albo byli z miasta.