Forum

Temat: Wolontariat

Oliwka22

Czechowice-Dziedzice

Data: 08.08.2006; 21:54

Cześć.Czy ktoś może udzielić mi informacji na temat wolontariatu w Czechowicach?Mam sporo wolnego czasu,nie tylko przez wakacje i chętnie wykorzystałabym go pożytecznie poprzez pomoc.Chętnie pomogłabym osobom starszym lub upośledzonym,niepełnosprawnym.Nie mam wykształcenia pedagogicznego co może być problemem,ale chętne ręce i serce do pomocy,pomocy bezinteresownej, bezpłatnej.Jeśli ktoś z Was potrzebuje pomocy lub zna osoby które takiej pomocy potrzebują (np.w codziennych sprawach) to prosze piszcie do mnie.Z góry dziękuje.Pozdrawiam

mc_pajak

czechowice

Data: 09.08.2006; 17:41

Hej;)
WOW - jestem pod wrazeniem;)

Godna podziwu postawa!! - takich teraz malo;)

3m sie i POWODZENIA w drodze pomocy;)

POZDRAWIAM;)

czarna

Czechowice-Dziedzice

Data: 10.08.2006; 16:15

Miło widzieć że są jeszcze osoby dla których kasa to nie pierwszorzędny powód pracy... może powinnaś zapytać w domu dziecka, albo np. w noclegowni na Łukasiewicza...nie wiem czy to coś da, ale spytać zawsze można...
pozdrawiam, oby jak najwięcej takich społeczników:)

Cheri

Zabrzeg

Data: 10.08.2006; 17:27

Jestem uczennica Sklodowkiej ....co jakis czas organizowane są u nas imprezki okolicznosciowe typu wigilia itp.Sa to zazwyczaj chwile kiedy ludzie samotni,niepelnosprawni,dzieci z placówek szkolno-wychowawczych mogą bawić sie razem z wolontariuszami.Impreza taka przygotowuje sie pare dni ,sa zbiorki,i mnostwo innej pracy jezeli bylabys zaintersowana to wierz mi ze kazda para rąk sie przyda :)
Ponadto w BB i Pszczynie przy szpitalu dziala domowe hospicjum w ktorym mozesz miec przydzielonego czlowieka ktorym bedziesz sie opiekowac :)
W cvzechowicach jest swietlica Srdowiskowa w ktorej w czasie roku szkolnego sa potrzebni popoludniami wolontariusze by sprawdzac dzieciom zadania domowe i pomoc sie uczyc.
W dmu dziecka rowniez przydalyby sie zapewne jedne rece do pracy....a moze zatoka?Tam podobnie jak w wymienionej wczesniej świetlicy potrzeba wolontariuszy....

Rozejrzyj sie dookola ile jest ludzi ktorzy potrzebuja pomocy...choc wcale o nią nie proszą :)

Pozdrawiam

Nowi klubowicze

trafajka

Czechowice-Dziedzice
w klubie od: 2025.11.08

konradlebitko

Kraków
w klubie od: 2025.11.03

AnetaD

Czechowice-Dziedzice
w klubie od: 2025.09.09

CEIR