|
Data: 29.07.2006; 22:07 dlaczego w tak dużym miescie jak czechowice nieorganizuje sie imprez o randze mistrzostw polski
|
|
Data: 09.08.2006; 18:17 Hej;)
|
|
Data: 10.08.2006; 06:47 Oj znawcy, znawcy...coś mi sie wydaje,że strasznie mylicie i tematy i kompetencje. Do organizacji imprez sportowych w ogóle nie sa potrzebne władze miasta, chociaz i z ich inicjatywy też cos może sie dziac. To przede wszystkim rola klubów sportowych albo zapaleńców. Czy np. Mistrzostwa Polski w kajak - polo organizowała władza gminy Bestwina? Nie,nie, nie.... owszem, na prośby organizatorów, czyli UKS SET i PZKaj.( PZKaj. zapewnił aż medale, które przesłali kurierem) zawsze służyła pomocą, ale nie organizowała. To jedna sprawa, a druga, to to, że piszecie, że sport umiera. A wystarczy na głównej stronie poczytac, że dwie juniorki zdobyły Mistrzostwo Polski w biegach, że Borys Zubczewski pojechał na Mistrzostwa Świata, są sukcesy w judo, kajakarstwie, nawet w piłce nożnej młodzi mieszkańcy pukają do reprezentacji Polski i klubów pierwszoligowych......trzeba sie tylko trochę interesować,żeby to wiedziec, anie wiecznie krytykować. |
|
Data: 10.08.2006; 09:20 Witam, myśle, że trzeba zacząć od tego że w Czechowicach (jak narazie) nie ma warunków by zorganizować impreze rangi mistrzowskiej.....sam trenuje Judo i nie wyobrażam sobie, która sala w Czechowicach nadawała by się do takiej imprezy :/.. Oczywiście jest też sala w goczałkowicach tylko, że co z tego jeżeli nam chodzi o to by coś sie działo w naszym rodzimym cz-dz... |
|
Data: 10.08.2006; 09:28 Niestety w cz-dz nie ma warunkow!! - To trzeba zapewnic te warunki;)
|
|
Data: 10.08.2006; 11:54 mc_pajak...piszesz: "Ale nie jest to co powinno byc, lub to co bylo;)....a czy została zburzona jakaś sala gimnastyczna?, czy wczesniej były lepsze warunki? No nie przesadzaj...tylko mlodym ludziom bardziej wtedy na uprawianiu sportu zależało niz na przesiadywaniu w pubach, dyskotekach,przed komputerami itd, itp. no i jak zwykle najlepiej winnych szukac po stronie wladzy...to takie śiwetne usprawiedliwienie własnego lenistwa. Oczywiście nie pochwalam braku pełnowymiarowej hali sportowej z widownią w Czechowicach - Dziedzicach, żeby była jasność.... |
|
Data: 10.08.2006; 13:07 do organizacji MP np w judo wystarczy sala przy jakiejs szkole z niewielka widownia.....ale czy taka w cz-dz jest??powstaja nowe sale gimnastyczne(widac dosc duze)ale czy znajdzie sie w nich miejsce dla widzow??pamietajcie ze za organizacja MP ida nie male sumy pieniezne...dlaczego??chodzby zakwaterowanie przyjezdnych zawodnikow,ich wyzywienie,nagrody,oplacenie sedziow, itp itd nie jest to napewno latwe....a wladze w cz-dz pieniadze na sport daja i niech nikt nie mowi ze nie daja nic!!!!! |
|
Data: 10.08.2006; 14:02 Dawałem wam już za przykład UKS SET Kaniów. Juz 5 razy organizował Mistrzostwa Polski i mimo,ze to Uczniowski Klub, bez jakichs sponsorów, dał sobie rade....ale kajakarze to nie wielkie paniska...im wystarczyły noclegi np w szkole |
|
Data: 10.08.2006; 14:34 znam wielu kajakarzy z seta i obu trenerow.....nie mow ze nie bylo sponsoringu......bez przesady a np G*IX....delikaesy A*a.....Powiat Bielski......czy Rafineria Czechowice S.A???to nie sponsorzy?? a co do tego ze spia w szkola.....spia nawet w namiotach dla mnie kajakarze sa naprawde spoko oni nigdy nie robili afer ze spia w namiotach przy zwirowni zawsze byli z tego zadowoleni |
|
Data: 10.08.2006; 15:13 no przecież ja chwalę kajakarzy za to...
|
|
Data: 10.08.2006; 19:12 danielek2002 z ogromnym szacunkiem musze stwierdzic ze masz racje ale.....Powiat Bielski i Gmina Bestwina przekazywala pieniadze np na budowe pomostow ktore pomogly stworzyc 2boiska potrzebne do rozgrywania MP.... wiesz troszke odbieglismy od tematu tego forum :)lecz dales za przyklad dobry klub....nie mam teraz zamiaru ublizyc klubom czechowickim ktore tez sa naprawde dobre....czechowickie kajakarstwo oraz judo jest jednym z lepszych na slasku a nawet w polsce....wystarczy popatrzec na rankingi klubow czechowiccy judocy wraz z kajakarzami od dawna juz zdobywaja medale na MP ME a nawet MŚ.....moze czechowiccy dzialacze powinni pomyslec nad tym by w nagrode pomoc tym kluba w organizacji MP??Bo checi napewno ze strony klubow napewna sa i tego jestem pewien ale co z funduszami?? |
|
Data: 10.08.2006; 20:44 trochę bez sensu jest tak się spierać...powiat nie dał chyba nic na pomosty, to tak na marginesie.....a co do pomocy władz takiej, czy innej gminy...to chyba analogicznie cały MOSiR razem z boiskiem kto finansował? czy to klub go wybudował? Więc i tutaj była pomoc albo miasta, albo Walcownii...hehehehe...sam w odległych czasach odwaliłem na tym boisku i wokół niego trochę godzin w czynie społecznym...ech to były czasy, hehehe...ale wracając do tematu...to nie gmina wystąpiła o organizację mistrzostw Polski tylko klub...na początek można przecież rozpocząć, dla przetarcia szlaków od mistrzostw młodzików, czy też juniorów....zorganizować coś na wzór tego co robi Pasjonat( np. turniej Coca - coli...no ale zarówno tam, jaki i w UKS-ie SET są prawdziwi pasjonaci...nie ublizając oczywi/scie czechowickim działaczom, bo do tego nie mam prawa.... |

The document has moved here.