Data: 16.06.2016; 15:08 Cześć, może ktoś polecić mechanika/blacharza/lakiernika kto rzetelnie wykonuje konserwacje podwozia w osobówkach ? Czechowice i okolice najlepiej ;) |
Data: 17.06.2016; 20:47 Po pierwsze: dokładne mycie podwozia, najlepiej takie na podnośniku, a nie że tylko lanca wjeżdża pod auto. Jedyną taką myjnię w okolicy znalazłem w Bielsku (kiedyś była w Czechowicach przy DK1). Ja akurat konserwowałem podwozie w Czechowicach na Jagiellońskiej, wcześniej robiłem to 8 lat temu (w tym samym miejscu) i była jedynie jedyna dziura w podwoziu. Auto japońskie, więc rudą lubi. |
Data: 18.06.2016; 12:55 Na Jagiellońskiej mój dziadek auto konserwował i pamiętam że nie wyglądało to najlepiej.. |
Data: 18.06.2016; 15:15 No całkiem możliwe, ja oglądałem auto po i nie miałem zastrzeżeń. No i ślady konserwacji od wewnątrz nadwozia były widoczne (wypływały) jeszcze po 8 latach (podczas ubiegłorocznych upałów), więc pewnie trochę tego było. Ale może faktycznie niech jeszcze ktoś się wypowie, sam szukałem kogoś jak robiłem to drugi raz, ale jakoś nie znalazłem innego polecanego zakładu (chodziło mi o Czechowice, bo w Bielsku z czego się orientowałem to jest wybór). Auto już mam dość stare, więc aż tak mi nie zależało - grunt żeby spód był zdrowy. |
Data: 10.07.2016; 21:02 Odgrzeję trochę kotleta. Co do konserwacji to polecam firmę w Kozach, solidna robota i 2 lata gwarancji. |