Forum

Temat: Czy sytuacja górników jest taka zła czy to tylko przyzwyczajenie???

Demolant

tuż obok

Treść wiadomości USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA forum, dn. 19-02-2015 godz. 11:00 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie forum: §1, §4

miastobis

domowa

Data: 13.02.2015; 10:52

Ty to kiedyś jaja wysiedzisz.

spoko

Czechowice-Dziedzice

Data: 13.02.2015; 18:07

Miasto :
Czy możesz mi wytłumaczyć jak 80%popiera górników na dole .
A także 80% klnie na tych niby związkowców górniczych .
Teraz strajk nielegalny ale kto znał procedury związane z legalnością strajku ,zwykły górnik na dole czy związkowiec .

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Data: 13.02.2015; 18:53

Pora uregulować prawnie instytucję lokautu.Lokaut defensywny,zastosowany na początku strajków górniczych,zdecydowanie ochłodziłby związkowych oszołomów.

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Treść wiadomości USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA forum, dn. 19-02-2015 godz. 11:00 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie forum: §1, §4

miastobis

domowa

Data: 13.02.2015; 19:42

Spoko gdybyś mnie od razu od początku starał się zrozumieć to byś nie zadawał takich pytań.Cały czas pisze o zwykłych górnikach(niby kto tak naprawdę jest prawdziwym górnikiem)
W swej "polityce"forumowej ubliżacie górnikom,,darmozjady,wy na nich pracujecie (bezrobotny też)w swoim czasie najbardziej tu aktywny ,teraz znowu o ogłoszeniu że strajk jest nielegalny.
Spoko ,czy ty widziałeś kwitek górnika(robola)?bo ja widziałam,mój kuzyn pokazał mi kwitek za styczeń,wiesz ile zarobił na rękę?2,680zł i jak powiedział to był "dobry"miesiąc dla niego, bo są takie za które dostaje 2 200 zł.On pracuje na Brzeszczach.Więcej od niego zarabia sprzątaczka w biurowcu.
Wierzycie tylko to co podaje tv czy wyczytacie w necie,,a z autopsji wiecie cokolwiek? Gdzieś usłyszycie że górnik ma 5000zł i więcej, i zakładacie klapki na oczy i jak koń trzymacie się tego widoku na jaki wam pozwalają.
Rolnicy wyjechali traktorami,,i co?zaczęło się wytykanie im jakie to :fury:te biedacy ze wsi mają!czy to jest sens?czy ten rolnik ma cepem zboże młócić?czy on za darmo ten traktor dostał?
Co do górników zdania nie zmienię,,tych na dole-bo o nich pisze.
Nie podoba ci się spoko moje patrzenie na tą sprawę to zwyczajnie nie czytaj moich postów,nie komentuj,nie wywołuj do odpowiedzi na twoje pytania.
Kiedyś rozmawiało nam się lepiej,dużo mieliśmy tematów w których mieliśmy odmienne zdania,ale ty potrafiłeś bez emocji na spokojnie i bez próby ubliżania jakoś ze mną gadać.Przeszedłeś na stronę tych co kpią,próbują rozmówce wyśmiać,poniżyć.
Kiedyś byłeś człowiekiem,,dziś hm,,też nim jesteś ale już nie tym samym.

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Treść wiadomości USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA forum, dn. 19-02-2015 godz. 11:00 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie forum: §1

Demolant

tuż obok

Data: 13.02.2015; 21:03

Minerwa co ty gadasz?! Jak niby bydło ma walczyć w cywilizowany sposób? Bydło było, jest i zawsze będzie mięsem armatnim! Hołota z kopalni i ta od pługa próbowała utrudnić życie normalnym ludziom a nie tym, od których coś żądają. To jest walka górników i rolników? Z kim? Z rodzinami i znajomymi oraz innymi ludźmi jadącymi do pracy? Z dzieciakami jadącymi do szkoły? Politycy boki zrywają jak widzą tą nieudolność i prymitywną, ciemną masę. Jedyne co górnicy wywalczyli a rolnicy wywalczą, to miano największych europejskich głupków i pośmiewiska narodu.

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Data: 13.02.2015; 21:31

Chyba nie bardzo mnie zrozumiałeś, Demol.Wyrażnie zdefiniowałam,kogo i dlaczego uważam za" krecika "a kogo za górnika.A o wieśniakach,którzy urządzili sobie "traktor show",to mi się nawet gadać nie chce,bo mnie mdli.

102

cz-dz

Data: 13.02.2015; 22:12

miastobis

Pisał Tobie kolega Demolant ,żebyś czytała ze zrozumieniem!!!
Z mojej strony dam Tobie jeszcze jedna radę,o ile nie jesteś blondynką to nie WAL bezmyślnie w klawiaturę.....

Demolant

tuż obok

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Treść wiadomości USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA forum, dn. 19-02-2015 godz. 10:59 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie forum: §1, §4

Demolant

tuż obok

Treść wiadomości USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA forum, dn. 19-02-2015 godz. 10:59 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie forum: §1, §4

bulgulator

Czechowice-Dziedzice

Data: 16.02.2015; 15:05

Górnicy z JSW podobno od wczoraj chwycili się roboty !

spoko

Czechowice-Dziedzice

Data: 16.02.2015; 21:00

Tylko cytat jednego hanysa .

Aleśta chopy gupie, że asz szczypi w rzyci. Zamias razem z Prezesem dogodać sie, coby jakos przezyc tyn gorszy czas, po to aby gruba dali fedrowała to wyscie jak barany tych nierobow zwiazkowcow usuchali!!! Jo wom moga lobiecac, a na grubie sie znom, że na przyszły rok bydziecie płakać bo bydom zwolnienia abo z dwie gruby zamknom. Wy niy czujecie kaj siedzi te całe zło? To wom powiem to zwiazki zawodowe, jak możecie suchac tych nierobów i cwaniaków. Wstyd na cały ślonsk!!! Pyrsk.

102

cz-dz

Data: 20.02.2015; 19:57

Co z debil usunął wasze posty,a te kreciki chwyciły się uczciwej roboty ,że tak cicho tu.

spoko

Czechowice-Dziedzice

Data: 20.02.2015; 20:43

Cenzura się kłania .
Jednym słowem albo piszesz dobrze albo jesteś kartkowany ,dlatego tak cicho .
A Działaczy związkowych i tak wysłał bym poza bramy kopalni do miasta Niech tam działają i utrzymują się ze składek .
Może sam bym wstąpił do związków ?

bum

kaniow

Data: 22.02.2015; 19:33

a kto wybierał i popierał te związki więc to chyba jasne że to jedna banda!

102

cz-dz

Data: 22.02.2015; 19:35

do gazu,do gazu póki Putin nie zakręcił.....

dumnygornik

czechowice

Data: 27.02.2015; 09:46

bum i 102 to za was a może za jednego bo chyba te nicki to mogą mieć tylko jednego rozżalonego i biednego umysłowo autora tych nędznych treści modlę się gorliwie aby pan Bóg dał wam siłę podnieść się i zebrać do kupy całe swoje życie i walczyć o swoje Szczęść wam Boże.

919

Data: 27.02.2015; 12:21

Walczyć o swoje kosztem innych, kosztem całego państwa, to żadna duma ani honor.

Urzędy skarbowe już wystosowały rozporządzenie o zwiększeniu "wykrywalności". Za brak "wykrycia" i sankcji urzędnicy mają tracić pracę. Jednym słowem, kontrola MUSI "coś" wyszukać i zgarnąć kasę do budżetu.Na żądania górników i rolników musi się znaleźć, a niby skąd "dumni górnic" ? Wstydu nie macie, godności nie macie !!
Ilu przedsiębiorców splajtuje ? Ile miejsc pracy zutylizują gorliwe urzędasy przepisami interpretowanymi wg potrzeb, byle wpływy do kasy się znalazły.
Gęby pełne frazesów o wolności, solidarności i patriotyzmie.Analfabeci wtórni sterowani zdrajcami narodu.Wszyscy wiemy jaki będzie the end.
Za zachłanność uprzywilejowanych grup społecznych Polska już płaciła najwyższą cenę- zniknęła z mapy świata. Liberum veto i zdrajcy podjudzacze wiecznie żywi.Państwo, kolejne rządy to tylko kolejne grupy wzajemnych interesów i koryta.

Demolant

tuż obok

Data: 27.02.2015; 15:54

Ale oni się za to pomodlą. Razem z miastową prostaczką i innymi matołami.

Minerwa jesteś już?

102

cz-dz

Data: 27.02.2015; 19:56

Demolantku

Minerw(y)puszczają jak czytam tego zapatrzonego w siebie i biednego głupka-durnego.

Minerwa

Czechowice-Dziedzice

Data: 27.02.2015; 19:59

Jestem,jestem,Demol :) Dumny górniku,ty się módl,ale do mnie,jam twoją patronką.Chociaż na każdej kopalni,jest ołtarzyk z figurą św.Barbary,jakoś słabo braci górniczej modły są wysłuchiwane.Chyba te modły jakieś nieszczere,bo albo się w przodku zawali,albo zapali.

Demolant

tuż obok

Data: 27.02.2015; 23:51

Ufff. Ja też już jestem po tygodniu banicji bo mnie ta miastowa wieśniara zadenuncjowała i wlepili mi czerwoną kartkę.
Miło was widzieć ludziska :)

bulgulator

Czechowice-Dziedzice

Data: 28.02.2015; 14:27

Dać liderom związkowym te kopalnie w prywatne ręce bez grosza dotacji od państwa i się okarzejacy są mądzrzy !

102

cz-dz

Data: 28.02.2015; 18:51

Popatrzcie ile nas okradają.....
http://www.resulto.pl/baza-wiedzy/niesprawiedliwe-gornicze-emerytury-nieefektywne-gornictwo/

Nowi klubowicze

Palaszer

Czechowice-Dziedzice
w klubie od: 2024.09.21

hareemsheikh

Gmina Orla
w klubie od: 2024.09.05

Magda_lena

kozy
w klubie od: 2024.08.16

Tomosz

Czechowice-Dziedzice