Forum

Temat: Polecany pediatra - Czechowice i najbliższe okolice.

sloneczko30

Zabrzeg

Data: 16.01.2010; 21:17

Szukam godnych polecenia pediatrów w Czechowicach i najbliższej okolicy.

qaz

czechowice-dziedzice

Data: 16.01.2010; 21:20

Doktor Hansel przychodnia Zdrowie dla nas najlepsza,każdy ma swojego ulubionego lekarza

dzidzia2630

czechowice-dziedzice

Data: 17.01.2010; 06:06

zgadzam się doktor Hansel ze zdrowia na traugutta nawet można do niej zadzwonić nigdy nie odmówi pomocy polecam

Kasiaa

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.01.2010; 09:03

Polecam Dr Żurek. Zawsze można na nią liczyć! Przyjmuje w Przychodni na Kopalni!

filotea

Czechowice-Dziedzice

Data: 17.01.2010; 11:03

Odnośnie dr Hansel, to w tej przychodni będzie przyjmować do końca stycznia. Potem odchodzi. Tyle mi powiedziano, kiedy chciałam tam przepisać moje dzieci do niej.

jakna

Cz-Dz

Data: 18.01.2010; 07:13

Od 2 lat jesteśmy pod opieką dr Ewy Borysowskiej-Guzik (przychodnia Hed-med na kopalni). Jestem bardzo zadowolona. Pani doktor nie żałuje skierowań na badania, jeśli jest taka potrzeba. Zawsze cierpliwie i uważnie bada maluszka. Nigdy nie przepisała nam antybiotyku. Nawet, gdy moja córka miała zajęte oskrzela, leczyliśmy ją bez antybiotyku. Trwało to oczywiście dłużej (2 tygodnie). Ale ja akurat nie jestem zwolennikiem nadużywania antybiotyków. Pani doktor spełnia moje oczekiwania.

Ta lekarka przyjmuje również dorosłych. Tym samym cała nasza trójeczka jest pod opieką jednego lekarza. Jest to dość wygodne.

zuzka79

Czechowice-Dziedzice

Data: 18.01.2010; 14:36

Ja niestety "wypróbowałam" kilku lekarzy u nas i najbardziej jestem zadowolona z dok.Jaromin w przychodni Simed.Wyprowadziła mi syna z silnej duszności i uchroniła przed szpitalem,tak samo dok.Majka.Ja osobiście polecam te panie doktor.

prezes_zar...

czechowice dziedzice

Data: 29.01.2010; 15:55

Witam,
Zdecydowanie najlepszym lekarzem jest Dr. Łucja Przybyła-Majka pełen profesjonalizm. Leczę dzieci u niej 10 lat i jeszcze mnie nie zawiodła. Także polecam.

martini1981

Czechowice-Dziedzice

Data: 29.01.2010; 17:35

Ja równierz polecam Panią doktor Majkę i Jaromir,profesjonalne podejście do małego pacjenta nas też uchroniły przed szpitalem. Już jakieś 3 lata jesteśmy pacjentami przychodni Simed i nie mamy żadnego powodu żeby na coś narzekać.

Fenix30

Czechowice-DZiedzice

Data: 30.01.2010; 12:26

Witam--Polecam pania doktor Katarzyne Kalarus--przyjmuje w FELMEDZIE

Salwador

Czechowice

Data: 30.01.2010; 13:27

Bardzo mnie rozśmieszyło stwierdzenie "Jakna" podającej jako kryterium pozytywnej oceny lekarza to czy przepisuje antybiotyk czy nie. Nigdy nie przepisała to znaczy, że jest Ok?? A co? jakby lekarz przepisał to nie jest OK??? No ale dobra, nie wszyscy Forumowicze muszą mieć pewną spacjalistyczną wiedzę, np. o tym co to są antybiotyki.
Co do pediatrów z tych co znam:
p. Borysowska - OK
p. Czerw (hed-med) - wg mnie - wibitna posatać jeśli chodzi o intuicję lekarską.
p. Żurek - Ok.

Z okolic Czechowic - Pszczyna - pani Krusz-Wanke - u tej Pani kiedyś leczyłem dzieci - w 100% godna polecenia, rewelacja, fachowość, wiedza, doświadczenie itp.itd. Jest najlpepsza!

gumiok

Czechowice-Dziedzice

Data: 30.01.2010; 20:40

Witam wszystkich.Ludzie co wy mówicie wy po prostu widzicie tylko jednego lekarza i do niego chodzicie.sam mam dzieci i do połowy tych lekarzy których tak chwalicie to bym nawet psa już nie poszedł leczyc. uwierzcie mi mam powody... moje dziecko bardzo chorowało było zabierane w nocy przez pogotowie wielokrotnie i każdy z nich miał inna diagnoze. żaden z nich nie umiał pomóc!!! zmienicie o nich zdanie jak wasze pociechy naprawde bedą chore. lekarz GODNY POLECENIA- M.MAROSZEK KANIÓW. Ona naprawde zna sie na rzeczy i NIGDY NIE ODMÓWI NIKOMU a oni powinni się od niej UCZYC!!!!!!

sk4

Czechowice

Data: 30.01.2010; 23:09

Również mogę polecić dr. Majke oraz Jaromin z Simedu

co sądzicie o dr. Kominek ? Przyjmowała kiedyś koło kontaktu a teraz w Miliardowicach o ile się nie mylę ?

jakna

Cz-Dz

Data: 31.01.2010; 08:18

Salwador,
tak, dla mnie ważnym kryterium jest to, czy lekarz nie nadużywa antybiotyków. Zgadzam się z Tobą - nie posiadam wiedzy specjalistycznej. Pozostaje mi więc polegać na własnym doświadczeniu. Mam siostrzenicę, która przy byle-kaszlu dostaje antybiotyk. Nie pochwalam tego. Doceniam panią Borysowską-Guzik, bo pomaga leczyć dziecko słabszymi lekami (uprzedzając, że zajmie to dużo więcej czasu, niż gdyby zastosować antybiotyk). Tym samym mam zaufanie do tego lekarza i, jeśli kiedyś przepisze nam antybiotyk, to wiem, że to będzie konieczne.
Pozdrawiam.

roch

czechowice dziedzice

Data: 31.01.2010; 11:36

Polecam dr. Jaromin jest solidna,długo osłuchuje dziecko i dokładnie analizuje wszystkie objawy co
pozwala postawic trafną diagnoze. Jestem z niej zadowolonai ciesze sie ze przyjmuje od jakiegos czasu w simedzie bo w przeciwnym razie musiała bym zmienić przychodnie.

Salwador

Czechowice

Data: 31.01.2010; 13:53

Jakna - sorry - trochę rozjaśniłaś swoją opinie. Teraz Cię rozumiem i podzielam twoje zdanie. Oczywiście antybiotyków nie nalezy nadużywać ale często nie jest właście aby ich unikać. Powikłania po zakażeniach bakteryjnych bywają katastrofalne dla zdrowia, dlatego przy wielu chorobach gornych i dolnych dróg oddechowych często należy szybko interweniować antybiotykami. Po to one są.
pozdrawiam. A Panią Borysowską znam. Jest bardzo OK!

jakna

Cz-Dz

Data: 01.02.2010; 12:06

Salwador,
cieszę się, że się zrozumieliśmy.
Pozdrawiam ;)

Nowi klubowicze

Nikka

Bytomki
w klubie od: 2025.03.25

Medispaw

Czechowice-Dziedzice