Data: 10.01.2010; 06:29 CHCIAŁABYM ZAPYTAĆ MOŻE KTOŚ SIĘ ORIENTUJE PO ILE JEST WĘGIEL NA SILESI CHODZI MI O ORZECH DZIĘKUJĘ........ |
Data: 10.01.2010; 12:49 Tam nie kupuj, straszny syf. Węgiel pomieszany chyba z kilku kopalń. Kupujesz orzech, a 30 % w tym to miał. Dwa razy kupowałem i dwa razy to samo! Polecam skład na przeciwko Kablowni. Sprzedają to co zamawiasz i cena też jest przyzwoita. |
Data: 10.01.2010; 13:13 JESZCZE CZEKAM NA WASZE OPINIE MOŻE KTOŚ WIE PO ILE OPYLIĆ KARTKI NA WĘGIEL?? JA NIE CHCĘ KUPIĆ TYLKO SPRZEDAĆ ALE WASZE OPINIE SĄ BARDZO WAŻE BO DZIĘKI WAM NIKT NIE KUPI SYFU POZDRAWIAM!!!!!!! |
Data: 11.01.2010; 18:32 CZY TO PRAWDA ŻE Z SILESI JEST GATUNKOWO DOBRY WĘGIEL???? MACIE JAKIEŚ OPINIE BO WCISKAJĄ MI NIEPRAWDZIWE DANE!!!!!! |
Data: 11.01.2010; 18:41 Wyłącz Caps Lock jest Ci on niepotrzebny. Kartki sprzedają po 500-550zł. Za to możesz nabyć 1100kg orzecha. Węgiel z Silesii jest dobry i świetnie nadaje się do spalania w przydomowych kotłowniach. Jest wydobywany z pokładów grupy 400 a to gwarantuje dobrą kaloryczność, niską zawartość popiołu oraz siarki. Bierz i nie pytaj o nic więcej. |
Data: 11.01.2010; 18:49 SILESIA ma bardzo dobry węgiel energetyczny. Najlepszy do pieców CO i kuchennych. Oczywiście są lepsze np. z katowickich kopalń, ale tam zaś jest bardzo wysoka cena i spore koszty dowozu. Z najbliższych kopalń jest najlepszy. Na drugim miejscu Brzeszcze, potem Piast i Ziemowit. Najgorszy z Sierszy i Janiny. Kopalnie Jastrzębskie to węgiel koksujący, nie nadający się zupełnie do naszych pieców. Kupując węgiel na składzie musisz bardzo uważać, bo mieszają najgorszy węgiel z koksującym, i grubsze asortymenty jak orzech z miałem. Generalnie syf, a liczą sobie jak za węgiel dobrej jakości. Jeśli masz możliwość odebrać bezpośrednio ze Silesii, nie zastanawiaj się, bierz. Na pewno będziesz zadowolona. Ze składów, polecam na przeciwko Kablowni- sprawdzony. Tam tona waży faktycznie 1000 kg, a nie 900, czy 800 jak gdzie indziej, i jeśli Ci powiedzą, że węgiel jest z konkretnej kopalni, to faktycznie tak jest.
|
Data: 11.01.2010; 19:05 DROBNYZUCZEK DZIĘKI ZA WYCZERPUJĄCĄ OPINIĘ WŁAŚNIE NIE DAŁAM SOBIE POWIEDZIEC ŻE JEST INACZEJ POPIERAM TWOJĄ WYPOWIEDŻ BO SILESIA MA DOBRY WĘGIEL I NIKT MNIE JUŻ NIE PRZEGADA MYŚLĘ ŻE TOBIE NIE PRZESZKADZA MÓJ CAPS LOCK ALE STAROŚĆ NIE RADOŚĆ A BRYLI JESZCZE NIE POSIADAM POZDRAWIAM. |
Data: 11.01.2010; 19:12 Oczywiście, że mi nie przeszkadza, głośniej sobie czytam. |
Data: 11.01.2010; 19:15 MOŻE JESZCZE MOGLIBYŚCIE MI POLECIĆ JAKIEGOŚ SOLIDNEGO I NIEDROGIEGO PRZEWOŻNIKA DO TRANSPORTU WYSZUKAŁAM SPORO ALE NIC MI TO NIE MÓWI!!! DZIĘKUJE ZA ŻYCZLIWE PODPOWIEDZI CHODZI MI O PRZEWÓZ 6 DO 7 TON. |
Data: 11.01.2010; 19:53 Pan Sidor człowiek bezproblemowy szybki transport (specjalnie węgiel)
|
Data: 11.01.2010; 20:00 jak już temat węgla to może poradzicie gdzie w okolicy dobry ekogroszek workowany ? I jaka cena ? |
Data: 11.01.2010; 21:54 ktoś tu wypoiadał się o opale u Cyronia. Mam akurat zamiar kupić flot i to sporo. Czy firma Cyroń gwarantuje dobrą jakość? A może inny skład opału polecacie? |
Data: 11.01.2010; 22:03 Do obserwatora_xxx
|
Data: 11.01.2010; 22:27 dzięki Mefisto ale mam ze "ślimakiem" i musi być niestety odpowiednia granulacja . Miałem też brunatny ale on ma kiepską kaloryczność . Kiedyś miałem bardzo dobry z "Chwałowic" ale w następnym sezonie było tyle szlaki co z retopalu ( a cena dwa razy większa) . Po stwierdzeniu tego faktu u sprzedawcy w odpowiedzi usłyszałem że pewnie " inna ściana" . I teraz szukam coś w miarę pewnego . |
Data: 14.01.2010; 11:44 Pilnie sprzedam 2,5 t. węgla z Kopalni Silesia lub Brzeszcze.
|
Data: 19.05.2010; 15:28 Potrzebuję kupić węgiel z Silesi.
|